Hvordan skal jeg fodre min hundehvalp?

Hvordan skal jeg fodre min nye hundehvalp? – er spørgsmål mange nye hundeejere har stillet til deres opdrætter og foderforhandler. Det vil vi forsøge at svare på så godt som muligt i dette indlæg.

I Danmark er det normalt at en hundehvalp kommer hjem til sin nye familie når de er 8 uger gamle. Indtil da har de gået sammen med deres kuldsøskene og deres mor hos opdrætteren. Med ansvaret for en 8 ugers lille hundehvalp, opstår der mange spørgsmål som nye hundeejere gerne vil have svar på.

Hvordan skal jeg fodre min hundehvalp?

 • Hvad skal jeg fodre min hvalp med?
 • Hvor lang tid skal min hundehvalp have hvalpefoder?
 • Hvor mange gange om dagen skal min hvalp fodres?

… er blot eksempler på spørgsmål vi mødes med næsten dagligt hos hos vores foderfirma Gilpa.dk – og det er yderst relevante spørgsmål. Vi har dagligt kontakt til opdrættere og familier med hunde og importerer og forhandler flere fodermærker, ligesom vi har udviklet vores eget kornfrie hundefoder, First Buddy.

Labradorhvalp 6 uger gammel

Labradorhvalp 6 uger gammel

Hos opdrætteren

Allerede inden hvalpene fødes, begynder mange opdrættere at fodre den drægtige tæve med et hvalpefoder. Dels har tæven brug for ekstra proteiner i den sidste del af drægtigeden og efterfølgende når hvalpene dier, og dels vil modermælken også komme til at indeholde de vitaminer og mineraler som hvalpefoderet indeholder.

De nyfødte hvalpe dier hos deres mor så snart de er født. Fra de er ca. 4 uger gamle begynder opdrætteren at fodre dem med et hvalpefoder. Opdrætteren kan også vælge at give hvalpene et ekstra tilskud i form af mælkeerstatning, specielt når der er tale om et stort kuld hvalpe, eller hvis enkelte hvalpe har svært ved at tage næring fra moderen til sig. Mælkeerstatning er et pulver der opblødes i vand.

Når hvalpene begynder at indtage fast føde som et tørkost hvalpefoder, vil hvalpene i mindre grad have brug for at die hos deres mor, og når hvalpene kommer ud til deres nye familier 8 uger gamle, kan de helt klare sig uden næring fra deres mor. Hvilket hvalpefoder der anvendes er opdrætterens vælg ud fra tidligere erfaringer som vedkommende stoler på giver hvalpene den helt rigtige vækst. Her er et eksempel på forskellige muligheder.

Hvalpe dier hurtigt efter de er blevet født.

Hvalpe dier hurtigt efter de er blevet født.

Hvor lang tid skal hvalpen have hvalpefoder?

De fleste opdrættere og fodermærker anbefaler at fodre hvalpen med hvalpefoder til den er ca. 12 måneder gammel, og ved større hunderacer (fra Golden Retriever og større) op til 1 1/2 års alderen. Man kan vælge et hvalpefoder der er egnet til alle racer som f.eks. First Buddy Hvalpefoder eller Sportsmans Pride Hvalpefoder (ekstern kilde). Udvalget er stort, så sørg for at undersøge markedet inden.

Til hvalpe af store hunderacer kan man vælge et foder mindre fedt- og proteinindhold som f.eks. Fromm Family hvalpefoder til store hunderacer.

Når hvalpen nærmer sig det tidspunkt hvor den skal begynde med voksenfoder, er det en god ide langsomt at vænne den til dette nye foder. Det gøres ved at blande voksenfodret med hvalpefoderet over en periode, således at blandingen langsomt indeholder mere og mere voksenfoder.

Hvor meget foder skal hvalpen have dagligt?

Hos opdrætteren har hvalpen typisk fået mad 3 – 4 gange dagligt, plus det den har få lov til at die hos sin mor. Når hvalpen kommer til sit nye hjem, er det en god ide at fodre den tre gange dagligt – f.eks. kl. 7:00, kl. 12:00 og igen kl. 18:00. Jo flere gange den daglige ration deles op i, jo lettere har hvalpen det med at fordøje foderet og optage vitaminer og mineraler.

Mange fodrer deres hvalp senere på aftenen, hvilket der bestemt ikke er noget forkert i! – men vores erfaring med hvalpe er, at de har nemmere ved at klare natten uden at skulle ud, eller har “uheld” indenfor, jo tidligere den fodres om aftenen. Når hvalpen er ca. 6 – 8 måneder gammel begynder vi at fodre vores hvalpe to gange dagligt – ca. kl. 07:00 og ingen ca. kl. 18:00.

Hvor meget hvalpen skal have at spise dagligt, afhænger af det valgte hundefoder. Hvis vi som eksempel tager en mellemstore hund der som voksen hund vejer omkring 20 kg, skal en hvalp på 8-10 uger have ca. 140 gram dagligt – hvis den fodres med et Super Premium hvalpefoder som eksempelvis Sportsman’s Pride eller First Buddy hvalpefoder.

Som udgangspunkt skal fodrevejledningen på sækken eller på forhandlerens hjemmeside følges. Dog er det kun vejledende mængder der angives. Det er mindst lige så vigtigt at se hvordan hvalpen ser ud – er den for tynd eller for tyk? –  justeres mængden efter dette. Og er du i tvivl så lad andre se hvalpen, som f.eks. opdrætteren eller din dyrlæge.

De fleste fodrevejledninger tager udgangspunkt i voksenvægt for den pågældende hunderace, altså for eksempel hvor meget en voksen labradorhan vejer. Det er denne voksenvægt og hvalpenes alder, der er bestemmende for hvor mange gram hvalpen skal spise dagligt – se et eksempel på en fodrevejledning her.

Husk vand!

Tørfoder udvides langsomt i mavesækken på hvalpen. Derfor er adgang til frisk vand mindst ligeså vigtigt som selve foderet. Du kan med fordel komme vand hen over foderet inden det serveres. På den måde er du sikker på at hvalpen får væske.

OG – husk at tage hvalpen ud så snart den har spist! – så undgår I “uheld” indendørs 😉

Held og lykke med hvalpen.

 

36 Thoughts on “Hvordan skal jeg fodre min hundehvalp?

 1. Jakobine Brønlund on 29. januar 2016 at 18:48 said:

  Hjælp. Jeg har en hvalpe på en uge gammel. Har desværre mistet moren. Hvor tit og hvor meget skal jeg gi’ hvalpen mælk? P.s. En Grønlandske hund.

 2. Erik on 4. februar 2016 at 14:06 said:

  Hej Jakobine
  Beklager mit sene svar. Jeg har simpelhen ikke fået en advisering om at der var en henvendelse.
  Det kan være lidt svært at besvare generet, idet det handler meget om hvor gammel hvalpen er, og om du giver den modermælkeerstatning.

  Send mig gerne lidt flere oplysninger og jeg vil forsøge at give dig et kvalificeret svar.
  Med venlig hilsen
  Erik Aalund

 3. Sara on 13. februar 2016 at 2:32 said:

  Hej, jeg fodre min hvalp 3 gange om dagen seneste måltid kl 17.30. Dog får han lidt godbidder mv om aftenen. Kun lidt.

  Han er 10 uger og skal lave stort set hver nat selvom han har lavet om aftenen. Hvordan undgår jeg det?
  Findes der nogle tommelfingerregeler om hvad tid jeg fodre og hvor lang tid efter det kommer ud igen? Så kan jeg jo regn mig frem til detrigtige fodre tidspunkter 🙂

 4. Hej Sara
  Jeg beklager mit sene svar. Der var ikke kommet besked om dit spørgsmål.

  Det er rigtigt fint at du fodre hvalpen 3 gange dagligt. Det gør vi også altid til de er mindst 6 måneder gamle.
  Vi fodre morgen, middag og sidste gang omkring kl 17:00.

  Så sørger vi derudover at hvalpen luftes så meget som muligt i løbet af aftenen – i hvert fald hver gang han vågner eller lige efter han har leget. SÅ skal hvalpe altid tisse.
  Om aftenen prøver vi også at begrænse tilgangen til vand, så dette ikke bliver et problem om natten.

  Om natten sørger vi for at hvalpen ikke bliver forstyrret – vågner de – skal de tisse! … så jo færre forstyrrelser jo bedre.
  Vi havde også en hvalp engang som sov i sengen hos os i de første mange uger – så vågnede vi så snart hvalpen vågnede, og vi kunne dermed nå ud i haven med hvalpen hver gang.

  Med vores senere hvalpene har vi altid et udstillingsbur (af den billige slags fra H. Nyborg) stående som hvalpen skal sove i – det vænner de sig hurtig til og er super senere at man kan lukke hunde ind i et bur.

  Håber dette kan hjælpe dig lidt videre og forhåbentlig er problemet allerede ved at være løst.
  Med venlig hilsen Erik Aalund

 5. Elisabeth Madsen on 8. april 2016 at 9:13 said:

  Hvad kan jeg selv lave af mad til min hvalp på 4 mdr.
  Det er en Yorhsherrie .
  Har lavet kogt kylling og ris, er der andet jeg selv kan lave?
  Venlig hilsen
  E. Madsen

 6. Erik on 8. april 2016 at 9:25 said:

  Kære Elisabeth
  Kogt kylling og ris er altid godt til hunde. Jeg vil dog ikke anbefale selv at lave mad til en hvalp.
  Det er vigtigt at en hundehvalp får alle de nødvendige mineraler, vitaminer og andre ingredienser som er vigtigt for en hund i vækstperioden.

  Et tørfoder er nøje sammensat for at give en hundehvalp præcis det, den har brug for.
  Som for eksempel for at vokse og udvikle sine led i den rette hastighed.

  Hvis du ønsker selv at lave foderet til hvalpen, tror jeg du skal forhøre dig hos din dyrlæge i forhold til hvad du præcis bør give den.
  Håber det giver dig lidt at komme videre med.

  Med venlig hilsen
  Erik Aalund

 7. Lisa on 3. august 2016 at 5:45 said:

  Hej
  Jeg har en hvalp på 4 måneder, som jeg fodrer med tørkost af god kvalitet (acana)
  Ud fra foderskema, alder, nuværende vægt og voksenvægt skal hunden have 300-350 gram dagligt, som jeg fordeler på 3 måltider, plus jeg bruger det til træningsgodbidder (hun er endnu bare så madglad, at hun er lykkelig for tørkost som godbid)
  Nu fodrer jeg så også med råt kød og rå fisk (har været frosset), hele æg, tørret hud, gulerod osv.
  Men hvordan regner jeg fodermængden ud? For det er vel ikke 1-1?
  Hvis jeg en dag køber 300 gram skært oksekød, betyder det så, at jeg ikke skal fodre med tørkost? Tørkost er vel noget mere koncentreret og vokser jo i maven, hvilket kød ikke gør?

 8. Erik on 3. august 2016 at 7:26 said:

  Hej Lisa,
  Det er et godt spørgsmål, og for at være helt ærlig så ved jeg ikke helt hvad svaret er.

  Det er en af de ting, jeg ser med fodring af hunde med fx. råt kød eller andre råvarer, at det er svært at vide hvad hunden får af proteiner, fedt, vitaminer, mineraler mv.

  Hvis det var min hvalp ville jeg kun give den tørfoder – og ikke andet i mindst det første leveår.
  Jeg synes det er meget vigtigt at hvalpen får præcis det, den har brug for.

  Opvæksten for en hund er vigtigt og specielt for større hunderacer, er det også vigtigt at led udvikles korrekt.
  Det mener jeg ikke man kan “styre” med foder, hvor man ikke kender indholdet.

  Derfor mener jeg tørfoder er bedst for en hvalp, idet foderet er produceret til at give hvalpen, præcis det den har brug for.

  Ud fra mængden af foder dagligt, går jeg ud fra at der er en forholdsvis stor hunderace du har?

  Mvh Erik Aalund

 9. Lisa on 3. august 2016 at 11:55 said:

  Hej
  Tak for svar.
  Det er en hund med en forventet voksenvægt på ca 30 kg.
  Vi var hos dyrlægen for tre uger siden, da vejede hun 12 kg. Tre uger før det 9 kg. Og da hun var ca 7 uger omkring 5 kg.
  Hun er ikke overvægtig, hun har flot talje og man kan mærke, men ikke se, ribben.
  Hun er labrador/schæfer blanding med en dråbe berner sennen i

 10. meget spænende læsning

  selv om Zorro altså nægtede at spise morgenmad allerede fra 12 ugers alderen, så den med flere måltider holdt ikke helt her, medmindre jeg tilbød et godt kødben eller ligne.

  Zorro er generelt kræsen, så nogle gode råd til det?

  hans kræsenhed er dog ganske fornuftig, tænker jeg når han helst vil havde godt kød m.m. udfordringen er jo så hvordan man afbalancere en kost med det i, jeg vælger det ikke er hovedvægten men at han får det nogle gange for han trives på det.

  Min opdrætter anbefalede bare at lade maden stå, og for Zorro virkede det, så spiste han lidt senere på dagen. Tager du maden fra hvalpen hvis den ikke spiser til spisetiden?

 11. Hej Anette
  Tak for din henvendelse.

  For at begynde med dit sidste spørgsmål først
  så vil jeg aldrig lade maden stå til en hvalp. Jeg vil fjerne det efter 10-15 minutter.

  Jeg mener at det er grobunden til problemer senere hen.

  Igennem mit daglige arbejde med salg af hundefoder, oplever jeg rigtig mange frustrerede hundeejere, hvis hunde ikke vil spise sit foder. De har prøvet alt, og afprøvet et utal af forskellige hundefodermærker.
  Hunden spiser foderet de første par dage, og derefter spiser den ikke mere.

  Derfor vil jeg altid taget foderet væk efter 10-15 minutter.
  Hvis ikke hunden vil spise, så prøv at fodre den i nogle rolige omgivelser, hvor den ikke bliver forstyrret.
  Tit fodre vi vores hunde indendørs, hvor børnene løber omkring og mor laver mad i køkkenet. Det er mere spændende for den lille hvalp (og voksne hunde).

  Læs evt denne artikel http://blog.gilpa.dk/3-metoder-hvordan-du-faar-kraesne-hund-madskaalen/ …. som er en opdatering af http://hundepoten.com/hjaelp-min-hund-vil-ikke-spise-sit-hundefoder/

  Jeg tror du har ret i, at du bør give Zorro et foder med et godt kød indhold, nu hvor han er lidt kræsen.
  Jo mere kød, jo mere smager foderet af. Foder med masser af kød, dufter også anderledes – og af mere – end foder med mere korn end kød.

  Hvis du fx. kigger på dette foder med And og Kanin http://firstbuddy.dk/ – så har det en rigtig dejlig og markant duft af kød, og rigtig mange kræsne hunde, vil gerne spise denne slags foder.
  Det samme gør sig gældende for foderet fra http://www.sportsmanspride.nu/.

  Begge mærker er såkaldte Super Premium Hundefoder, hvilket betyder at kød er hovedingrediensen i foderet.
  Når du kigger på ingredienslisten, er det der står øverst, det der er mest af – osv.

  Der findes helt sikker mange andre fodermærker – men de to nævnte, er to jeg kender godt og selv bruger til vores 4 hunde.

  Skriv endelig tilbage hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentarer.

 12. Hanne hansen on 3. november 2016 at 19:48 said:

  Jeg vil høre hvordan får jeg en hund der selv kan styre sit mad forbrug?? Og i hvilken alder kan de det evt??

 13. Erik on 7. november 2016 at 8:26 said:

  Hej Hanne
  Jeg er ikke sikker på om jeg helt forstår din spørgsmål.
  Hvis det drejer sig om at foderet stå fremme til hunden hele dagen, er det absolut ikke noget jeg vil anbefale.

  Jeg lader skålen stå fremme i maks 10 minutter – er foderet ikke spist, så fjerner jeg skålen og så må hunden vente til næste fodringstidspunkt, før den får foder igen.

  Mvh Erik Aalund

 14. Hanne hansen on 7. november 2016 at 8:58 said:

  Erik det var det jeg mente og dette har alle mine tidligere hunde kunne finde ud af😜Hvorfor er det ikke anbefaldningsværdig???
  Hanne

 15. Erik on 7. november 2016 at 9:24 said:

  Hej igen Hanne
  Grunden til at jeg ikke anbefaler det, er at nogle hunde bliver kræsne og med tiden, ikke rigtig vil spise sit foder.
  Nogle hundejere forsøger så med et nyt foder, eller lidt sovs/kartofler – og får med tiden en hund, der bliver mere og mere kræsen – fordi den forventer at der kommer nyt og spændende mad i skålen.

  Jeg siger ikke, at det altid er tilfældet, men jeg får mange henvendelser via vores webshop, fra frustrerede hundeejere, hvis hund ikke vil spise sin mad og som har startet med at lade hunden selv bestemme, hvornår den vil spise sin mad.

  Håber det giver mening.
  VH Erik

 16. Hanne hansen on 7. november 2016 at 19:55 said:

  Tak Erik det giver rigtig meget mening. Selv har jeg været forskånet af kræsende hunde (6stk) alle store racer, måske fordi jeg stort set har haft mindst 2 stk af gangen og i perioder 3.
  Men nu har jeg en 1/2 årige hvalp shæffer-retriver er faderen bl af og mor er en ren australsk shephard så det kan godt være det er bedst bare at fodre ved faste tider. Men i hvilken alder skal hun så gå fra 2 til 1 gang om dagen???
  Hanne

 17. Erik on 8. november 2016 at 7:43 said:

  Hej igen Hanne

  Vi fodre altid vores hunde 2 gange dagligt – morgen og aften.
  Hvalpe fodre vi 3 x dagligt indtil ca. 6-8 mdr. alderen. Alt efter om vi er hjemme, så den kan få foder omkring middagstid – ellers to gange.

  Ved at fodre flere gange, deler man fordøjelsen ud over flere gange, og at hunden ikke skal fordøje en stor portion på en gang, men dele portionen op over flere gange.
  Vh Erik

 18. Dorte Pedersen on 14. november 2016 at 9:41 said:

  Hej mine hvalpe har fået lidt opløst hvalpefodre i 3 dage nu af min finger
  I dag tog jeg så skrider og satte det i en fælles skål til dem
  Moren var en tur i haven
  Men da hun kom ind begynder hun at spise deres og de forsætter også med at spise. Moren knurre så af dem og da de stadig vil spise med bider hun en hvalp
  Hvad gør jeg hvalpen blødte en del
  Det er dog stoppet og hvalpe virker okay.
  Men har du et godt råd. Og hvorfor gør moren dettte.

 19. Rene Sørensen on 14. november 2016 at 13:05 said:

  Hej Erik,

  Vi går og overvejer at anskaffe os en hvalp.
  Fra vi får den (når den er 8 uger), har vi taget fri 4 uger frem til at lære alene hjemme træning osv. Derfra gå vi over til at arbejde 7-8 timer dagligt.
  Dog regner med de første 2-3 uger efter endt ferie, at tage hjem fra job hhv. kl. 13-14-15 de efterfølgende 3 uger.
  Hvordan klar vi måltiden til middag?
  Kan vi lade middagsmaden stå fremme fra morgenstunden, når vi tager på job?
  Jeg vil helst gerne undgå at skulle køre hjem og stille maden frem midt på dagen. Ikke så meget fordi det ikke er muligt (arbejder tæt på hjemadressen), men mere for ikke at “forlade” hunden 2 gange i løbet af dagen.
  Har du nogle gode råd her?
  Mvh René

 20. Hej Rene

  Tillykke med hvalpen 🙂
  Jeg vil IKKE lade foder stå fremme, men derimod give hvalpen mad når i kommer hjem, og så evt. rykke aftenmaden til lidt senere.

  Tidspunkterne er egentlig ikke så vigtige, men når I giver hvalpen deler hvalpens mad ud over flere måltider, skal den ikke fordøje så store portioner ad gangen.
  Som skrevet vil jeg ikke lade foderet stå fremme. Det kan give problemer på længere sigt, med at hunden ikke foder spise når den bliver fodret. Sæt foderet frem og lad det stå i en 10 minutters tid, og fjern det derefter igen.

  Håber det giver mening.
  Mvh Erik Aalund

 21. Hej Dorte
  Du skal huske at det er moderen/tæven der sætter grænserne for hendes hvalpe – ikke dig.
  De første uger er vigtige for hvalpene og tævens “opdragelse” af hvalpene. At en tæve knurre ad hvalpene, ser jeg ikke noget problem i.
  Men at hun bider dem er ikke noget jeg har hørt om tidligere.

  Prøv og høre din dyrlæge om vedkommende har et godt råd vedr. dette.

  Held og lykke med hvalpene.
  Mvh Erik Aalund

 22. Kuluk Petersen on 4. december 2016 at 8:27 said:

  Heej.. Jeg har 2 hanner 5 uger gamle Slædehundehvalpe her i Aasiaat, Grønland. Som jeg tog hjem til os da de var 3 uger gamle, moren kunne ikke passe på dem, og de døde næsten pga. kulden udenfor. Vi har ikke dyrlæge ej heller ikke dyrartikler (en butik til kun dyre). Vi kom hjem med dem med våde pelse af sne-regn-vejr, de kunne ikke engang røre på sig da de var så kolde. Jeg gav dem bad og efter det ro, da de kom sig med varme omgivelser udfordrede de, lav en underlig mælk til dem som indeholdt: 3 æg lidt sukker og almindelig mælkepulver lavet som “tykt”-mælk, med tørfoder (som jeg puttede vand i, så de ikke var for hårde). 3-4 gang dagligt fik de det, og ved siden af var der vand til dem. Jappa og Neo lærte med det samme at skulle selv spise ud af skålen og drikke vand. Nu er jeg begyndt med at “lære” hundene ved at ned reducere den “tykt”-mælk (altså mindre og mindre) og mere tørfoder til dem, har bare ikke ladet dem få hårde endnu, ved siden af får de lidt råt kød NOGLE GANGE. De er ikke underernærede heller ikke for tyk efter min mening. De sover dog stadigvæk det meste af dagen, og når det er ved 23:30 begynder de at pive, og jeg er nød til at komme ud til dem og være sammen med dem indtil de falder i søvn igen, jeg leger med dem indtil de er trætte. Nu da min 2 årig søn er syg, og kæresten er rejst kan jeg ikke komme ud med dem og gå lille ture, hvad kan jeg gøre så jeg ikke behøver at vågne op omkring 23:00 00:30? For jeg er begyndt at blive træt af at skulle vågne om natten og skal vågne tidligt, når jeg vågner op ved det tid så kan jeg ikke falde i søvn igen. Søger råd. Så kan jeg ikke bare lade dem selv gå ud da de de er for lille endnu. Jappa og Neo trives godt i lunkent rum, med deres vand og seng og legetøjs bamse som de tygger på, de to for også lov til at lege med vores søn (during day), som allerede har i forvejen 3 voksne hunde.

 23. Erik on 5. december 2016 at 8:20 said:

  Hej Kuluk

  Først og fremmest – det er fantastisk hvad du allerede har gjort for de små hunde.
  Jappe og Noa er meget heldig at du tog dem til dig, og giver dem varme og mad (hvilket er ekstra vigtigt kolde omgivelser) .

  Du skriver at de sover det meste af dagen og vil gerne være aktive omkring midnat, hvilket er problematisk.

  Kan du ikke lave forskelligt med dem i løbet af dagen, således at de vænner sig til at sove om natten og være aktive om dagen?
  Det tror jeg nok jeg vil gøre, var det mine hvalpe.

  Har du dem indendørs eller er i ude det meste af døgnet?
  Hvis du har dem indendørs er det selvfølgelig noget lettere at aktivere og lege med dem.

  Held og lykke med hundene
  Bedste hilsner Erik Aalund

 24. Isabella on 12. december 2016 at 13:31 said:

  Hej hvad betyder det når man skal give sin hund 3 piller 1 gang dagligt for mig og min kæreste sad og diskuterede det og han siger det betyder man skal gi sin hund 3 piller på en gang om dagen hvor jeg mener at man skal gi morgen middag og aften hvad er det rigtige??

 25. Hej Isabella
  Jeg vil sige at det betyder at du skal give den 3 piller på en gang. Ellers ville der have stået “1 pille – 3 gange dagligt”.
  Mvh Erik Aalund

 26. kristina on 22. december 2016 at 14:35 said:

  Hej jeg har en hvalp på 12 uger som vi simpelthen ikke ved hvor mange gram den skal have dagligt 🙂

 27. Hej Kristina
  Tillykke med hvalpen.
  Det afhænger meget af hvilke foder du anvender – hvor meget foder hunde skal have.

  Mange foder firmaer angiver mængden ud fra den forventede voksenvægt. Altså hvis racen typisk kommer til at veje omkring 20 – 25 kg, så er det denne vægt du skal gå ud fra.

  Mvh Erik Aalund

 28. Hej Erik.
  Jeg har købt en mini malteser fra rusland som 6 mdr gammel og vejer 1.4kg.
  Jeg kan ikke få hende til at spise tørfoder kun hvis jeg håndfodrer hende ellers går hun flere dage uden at spise noget.
  Hvad kan jeg gøre ved det.
  Hun har god appetit hvis hun får godbidder og jeg giver hende junior fra royal canin da de var det mindste af alt det fodder jeg kiggede på.
  Når hun ikke er stor kan hun ikke tygge i store bidder.
  Har du evt et andet foder du kan anbefale mig men det skal være små stykker.
  Hilsen Sara

 29. Kære Sara

  Tillykke med hvalpen.
  Der kan godt være flere ting som er årsagen til dit problem.

  Det at hun bliver håndfodret, kan godt være årsagen til at hun fravælger foderskålen. Det er trods alt hyggeligere at blive fodret af mor 🙂
  Prøv evt. og læse denne artikel http://blog.gilpa.dk/3-metoder-hvordan-du-faar-kraesne-hund-madskaalen/ – specielt det sidste afsnit.
  Dog skal du selvfølgelig ikke sulte din hvalp – det er den for ung til, men pas på med at give efter for den.

  Vedr. hvalpefoder så er der to hvalpefodre som jeg ved er et hit blandt kræsne hunde. Det er Sportsmans Pride Hvalpefoder https://www.gilpa.dk/3-kg-sportsman-s-pride-hvalpefoder og First Buddy hvalpefoder https://www.gilpa.dk/7-kg-first-buddy-hvalpefoder. Hvis du skriver til info@gilpa.dk kan de sende dig foderprøver inden du bestemmer dig.

  Størrelsen på foderpillerne er standard størrelse, men det vil jeg også tro, din hvalp godt kan håndtere efterhånden som den bliver større.

  Lad mig endelig høre hvordan det går fremover.
  Mvh Erik Aalund

 30. Zinat Ahmadi on 24. juni 2017 at 17:53 said:

  Hej
  Vi har en hvalp på 9 uger, ville lige høre om jeg skal fjerne hendes madskål væk efter hun har spist eller lade den bare stå frem, problemet er at hun spiser lidt og derfor ved jeg ikke om hun er blevet mæt til næste måltid? Mvh Zinat

 31. Erik on 25. juni 2017 at 7:30 said:

  Hej Zinat
  Jeg synes du skal fjerne foderskålen efter 5-10 minutter. Så lærer hvalpen at den skal spise med det samme du serverer foder for den.
  Du risikere at du med tiden får en hund der ikke gider spise sin mad.

  Jeg får rigtig mange henvendelser fra hundeejere, hvis hunde ikke vil spise sin mad, og fælles for 99% af de hundeejere, er at foderet står fremme hele dagen.

  Held og lykke med hvalpen.
  MVh Erik Aalund

 32. Baloo on 25. maj 2018 at 20:32 said:

  Hej !
  Jeg henter snart montører hund en labrador han på 10 uger, jeg kan forstå de ofte er madglade og det er han ind til videre. I skriver det er bedst at fjerne madskålen efter 10 min ca. Hvad hvis man bruger sådan nogle aktivitets foderskåle der skal gøre det langsommere for ham at spise ?

 33. Erik on 27. maj 2018 at 16:01 said:

  Hejsa
  Tillykke med jeres nye labrador.
  I kan sagtens bruge aktivitetslegetøj når I fodre ham. Det har vi selv gjort med vores hvalpe.

  Det er sjovt for hvalpen og god aktivitet. Vi har brugt legetøj her fra http://www.nina-ottosson.com/da/ (jeg har ingen tilhørsforhold til de produkter, men de er af en rigtig god kvalitet).

  Vi har også tit spredt foderet ud over køkkengulvet eller udendørs på terrassen eller græsset. Det er også god aktivitet for hvalpen (og den voksne hund for den sags skyld).

  Skriv endelig tilbage hvis I har brug for yderligere information.
  Mvh Erik Aalund

 34. Pingback: Mød Ney - den berømte hund fra Plaza de Lugo - Viden om dyr

 35. Jasmin on 1. juni 2020 at 20:30 said:

  Hej jeg har 2 små Yorkshire terrier som bliver 6 uger nu moren vil ikke give dem mælk. Kan de godt spise hvalpefoder som er opløst i vand

 36. Erik on 2. juni 2020 at 5:14 said:

  Hej Jasmin

  Det vil jeg umiddelbart tro du sagtens kan som 6 ugers.
  Men for en sikkerhedsskyld kan du evt. lige vende det med din dyrlæge.

  – og tillykke med hvalpene.

  Mvh Erik Aalund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Post Navigation