Min hund er overvægtig

Kender du det? 

Naboens hund er blev lidt for tyk!

Det gør vi i hvert fald her i huset – dog er “naboens” hund en af vores egne. Vi får også tit henvendelser i vores foderfirma fra frustrerede hundeejere, der har prøvet mange forskellige løsninger til at undgå at deres hund blir’ for tyk – unden held.

  • Det er jo ikke til at stå for de bedende øjne …
  • 
En enkelt småkage skader vel ikke …

  • Der skal da lige lidt mere i madskålen, ellers blir’ hun jo ikke mæt…

Ja, undskyldninger er der nok af! …. og mon ikke din “nabo” har flere af slagsen?

Go’ Morgen Danmark på TV2 har i janaur måned haft fokus på overvægtige hunde.
Der er ingen tvivl om at der er rigtig mange hunde i Danmark der lider af overvægt – og at der bliver brugt rigtig mange penge på at behandle hundene for overvægt.

Og ja – jeg skrev at hundene “lider” af overvægt  – og at hundene bliver “behandlet” for overvægt!  Men, er det ikke underligt at der skal en dyrlæge til at stille diagnosen “Overvægt”?

Overvægt hos hunde er vel ikke en sygdom?

Hvis vi selv har lidt for meget på sidebenene ved vi det jo godt, og bør vi ikke også selv kunne se det på vores hunde, inden overvægten er så stor at det faktisk er et problem for hunden? – og dyrlægen indrages.
Er det ikke vores ansvar som hundejer?
En af de såkaldte helbredende løsninger er at skifte foder til et fedtfattig foder, således at hunden ikke får helt så mange kalorier som tidligere.
En anden mulighed er slankefoder til hunde. Et eksempel på det er Gilpa Slimline der indeholder konjugeret linolsyre som har en dokumenteret reduktion af kropsfedt.

Forebyggelse er vel bedre end heldbredelse?
Der er forskel på, hvor mange kalorier den enkelte hunde har brug for. Nogle hunde har et højt stofskifte, eller er mere aktive og kan derfor spise relativt mere mad uden vægtstigning. Modsat skal inaktive hunde med et lavt stofskifte fodres med et magert hundefoder, hvis der skal undgå en øget vægt.

vægtFodrevejledningerne som du finder bag på fodersækkene er blot en indikatorer for mængden af foder din hund skal spise dagligt – og du bør kun bruge denne vejledning som et udgangspunkt.
Hvis din hund forlader sit foder uden at spise op, og opretholder eller måske endda tager på i vægt, fodrer du sandsynligvis med det forkerte foder, eller giver hunden for meget foder dagligt.

Over tid skal du vurdere og justere mængden af hundefoder for at ramme den rigtige mængde din hund skal spise, for at opretholde idealvægten. I det hele taget er det vigtigt at du holder øje med din hunds idealvægt og ønsker du at give hunden godbidder, skal du efterfølgende justere den daglige mængde hundefoder.

Hvilke godbidder giver du din hund? 
– og hvor mange dagligt? ……

Pas på med småkager og frikadeller

TIP: Hundefoderet der hedder Gilpa Slimline indeholder kun 5% fedt og er derfor fantastisk som godbidder …
De feder ikke …
– og fedter ikke i lommen.

Hvis du vil læse lidt om indholdet i hundefoder, kan Hvad er et godt hundefoder anbefales.

Held og lykke med hunden

Post Navigation