Minimer risikoen for tandsten hos din hund

Hunde vil, jo ældre de bliver, få større og større risiko for tandproblemer – typisk begyndende med tandsten.

Ligesom hos mennesker er der stor forskel på hunde og i hvilket omfang hunden plages af tandproblemer. Jo ældre hunden er, jo større er risikoen for at den har dårlige tænder.

Tandproblemer kan vise sig på forskellig måde, og hunde kan i varierende grad være generet af det. Vi har fire hunde i huset, hvor det faktisk er den yngste på 4 år, der er hårdest angrebet af tandsten.

Typiske tegn på problemer med tænder og mund hos hunden, viser sig som regel ved at hunden begynder at lugte ud af munden.

Hunden kan også savle og smaske mere end den tidligere har gjort
– og i særlige tilfælde vil hunden ikke tygge i hårde ting og/eller ikke har lyst til at spise sit tørfoder.

Så en hund der ikke vil spise sin mad, er måske slet ikke kræsen! …
– den kan have tandproblemer!

 

Tandrensende godbidder og tyggeben

Er din hund hårdt angrebet af tandsten eller har andre tand- og mundproblemer, kan det være en god idé at rådgive dig med din dyrlæge.

Løsningen for mange hunde, er en tandrensning hos dyrlægen, hvilket ofte betyder at hunden skal under en eller anden form for bedøvelse. Vores egen dyrlæge har anbefalet os at give vores hunde nogle gode suppeben som de kan gnave i, over en længere periode.

OG det virker faktisk rigtig godt!

For at forebygge dårlig tænder og mundhygiejne findes der flere produkter som kan medvirke til sunde tænder og styrket tandkød hos hunde.

Godbidder og tyggeben giver en mekanisk tandrensning af tænder og gummer, ligesom det kan være med neutralisere mundens flora, kan virke antibakteriel og kan have en positiv effekt på tandemaljen.

 

Giv godbidder med god samvittighed

Der findes en række godbidder og tyggeben som kan medvirke til sundere tænder hos din hund.
Eksempler på sådanne godbidder og tyggeben kan være produkterne i Gilpa’s webshop, der blandt andet er med hytteost, boghvede, ris og kokosolie, ligesom de har en positiv virkning på fordøjelsen og er ideelle til allergiske hunde. OG – de (fleste) er uden korn, laktose og andre tilsætningsstoffer.

Post Navigation